KLIMA SERVIS

AKCIJA

Ovlašćeni klima servis Beograd

Šta je redovan servis klima uređaja?

Bez klima uređaja više ne možemo da zamislimo život tokom letnje sezone. Nakon samo jednog klika i par minuta, vrela prostorija postaje oaza i rashlađeni kutak za uživanje i rad. Ipak, lepo ohlađeni prostor i svež vazduh bez virusa, bakterija i prljavštine, mogući su samo uz pravo i redovno servisiranje!

U zavisnosti od toga koliko često se koristi klima da li se nalazi u prostoriji u kojoj je dozvoljeno pušenje ili je smeštena u radni prostor i objekat, koji posećuje mnogo ljudi, određuje se koliko i kako će se vršiti servisiranje.

Smanjen kapacitet hlađenja ali i neprijatan miris, koji se oseća tokom rada, pokazuju da je vašoj klimi neophodan servis. Ovi znaci mogu da ukažu i na kvar, pa je važno da ne čekate da se ovo dogodi!

Da bi vaš klima uređaj radio besprekorno, neophodno je da ga barem jednom godišnje pregleda stručna služba pouzdanog klima servisa. Pravi serviseri će na samom početku proveriti pritisak i temperaturu u ciklusu hlađenja i grejanja.

Zašto je ovo važno?

Ovo je veoma bitan postupak koji može da ukaže da li su svi parametri ispravni, jer ukoliko nisu, nema smisla nastaviti sa čišćenjem i dezinfekcijom. Tada je potrebno utvrditi vrstu i obim neispravnosti i tako ne dozvoliti mogućnost da kasnije dođe do većeg kvara.

Ukoliko je potrebno tokom servisa uređaj se dopunjuje gasom. Kontrola pritiska može da pokaže da je potrebno više od 100 grama gasa što može da ukaže na kvar. Tada se proverava da li su spojevi dobro povezani, postoji li neko začepljenje i da li su ventili ispravni. Kada se svi problemi otklone tada je moguće čišćenje. 

Servis klime Digo radi dve vrste servisa – mali i veliki.

Redovan mali godišnji klima servis

Mali klima servis se radi jednom ili dva puta godišnje. Uglavnom na proleće (pred letnju sezonu) ili na jesen, traje od 15 do 45 minuta i podrazumeva:
 • čišćenje i dezinfekciju filtera
 • čišćenje i dezinfekciju isparavača
 • čišćenje turbine (unutrašnjeg ventilatora
 • proveru mehaničke ispravnosti sistema (stanje nosača, spojeva, holendera)
 • proveru pritiska u sistemu
 • dopunu do 100 grama freona

Kako ovaj postupak izgleda kada ga obavljaju naši serviseri

Na početku prvo proveravamo da li je sve uredu sa uređajem. Kada utvrdimo da ne postoji kvar, čišćenje može da počne.

Skidamo poklopac maske i vadimo filtere, a potom i masku ukoliko je to moguće. Zatim vršimo pranje i dezinfekciju skinutih delova. Pošto se na površini saća skuplja prljavština njega čistimo sa odmašćivačem i ispiramo vodom. Na ovaj način ujedno i proveravamo protočnost i ispravnost kondezata. Na kraju dezinfikujemo saće.

Kada se svi delovi dobro osuše sve ih vraćamo nazad i ponovo proveravamo da li je sve ispravno i da li klima radi besprekorno.

Ovlašćeni klima servis

Pored toga što redovan servis omogućava da ne morate da razmišljate o tome da li se u vašem klima uređaju nakupila prljavština i da li je postala leglo bakterija i virusa, on obezbeđuje i produženje garancije vaše klime.

To je moguće samo ukoliko ste se obratili ovlašćenim serviserima. Servis klime Digo ovlašćen je da servisira klima uređaje svih marki.

Carrier klima servis
Daikin klima servis
Fox klima servis
Fujitsu klima servis
Galanz klima servis
Gree klima servis
LG klima servis
Midea klima servis
Mitsubishi klima servis
Panasonic klima servis
Samsung klima servis
Tadiran klima servis
Toshiba klima servis
Vivax klima servis

Kada se radi veliki klima servis?

Veliki klima servis se radi jednom u pet godina, a zavisno od toga u kakvom je stanju uređaj i da li se nalazi u poslovnom prostoru, obavlja se i češće. Tada se radi kompletno čišćenje i spoljne i unutrašnje jedinice.

Na dužinu trajanja servisa utiče njegov obim i pristupačnost spoljnom i unutrašnjem delu uređaja. Najčešće je to period od 60 – 90 minuta.

Podrazumeva:

 • kompletno rasklapanje unutrašnje jedinice

 • pranje rasklopljene maske klime
 • pranje i dezinfekciju kondenz posude
 • pranje i dezinfekciju turbine (unutrašnjeg ventilatora)
 • pranje i dezinfekciju unutrašnjeg isparivača
 • ispiranje kondenz creva
 • rasklapanje spoljne jedinice
 • pranje spoljašnjeg isparivača
 • pranje spoljašnjeg ventilatora
 • pranje i ispiranje kondenz kade i creva spoljne jedinice
 • dopunu do 100 grama freona

Kako izgleda ovaj postupak kada ga radi Servis klime Digo

Prvo kompletno rasklopimo unutrašnji deo klima uređaja kako bismo pristupili aksijalnom ventilatoru (turbini). Njega peremo i dezinfikujemo, kao i kadicu za skupljanje kondenzata. Zatim potpuno očistimo unutrašnju jedinicu koja je, ako se nije radilo redovno godišnje čišćenje, prepuna buđi i prašine.

Nakon toga se pod pritiskom pere saće spoljnog dela klime, a ukoliko je izuzetno prljava i dugo neodržavana, demontiramo je i nosimo u servis na kompletno čićenje.

filter pre čišćenja

filter posle čišćenja

Kada redovno servisirate vaš klima uređaj produžavate mu radni vek i do 10 godina. Najčešći uzrok kvarova je zapravo neredovan ili neadekvatan servis. Uređaj ne može dugo i kvalitetno da radi ako je pun prljavštine, jer ona može da dovede do pregrevanja i prestanka rada kompresora (motora). Ovde možete pročitati šta možete sami da uradite, na tri do šest meseci, pre redovnog godišnjeg servisa.

Nemojte da čekate da se vaša klima pokvari. Pripremite se za naredno leto. Uživajte kada počnu vrućine u svežoj prostoriji i rashlađenom i čistom vazduhu, bez prašine i raznih mikroorganizama u filterima vašeg klima uređaja!

U najkraćem roku stižemo kod vas!

© servis klima DIGO. All Rights Reserved.Designed by Prodavnica.Biz Marketing Agencija.